Vragen?

Hoe kunnen we je helpen?

Search Icon

Zoek in de kennisbank

Message Icon

Bekijk de FAQ’s

Downloaden icon

Download de handleiding

Mail icon

Mail
support

Bekijk de FAQ’s

01

Hoe wordt de grootte van een transactie bepaald?

De transacties beslaan altijd 18% van het openstaande euro saldo op jouw beurs. De kleinste transactiegrootte die wij hanteren is € 25,-.

02

Wat is het minimale inleg bedrag in Euro

Om de trader te laten werken kun je al vanaf € 30,- beginnen. De trader kan met dit budget 1 transactie aankopen en daarmee 1 strategische positie innemen. De transacties beslaan altijd 18% van het openstaande euro saldo. De kleinste transactiegrootte die wij hanteren is € 25,-.

03

Ik wil graag direct al mijn geld uit de exchange halen. Is dat mogelijk en zo ja, hoe werkt dat?

Je hebt in BitBrokerTrade altijd de mogelijkheid om alle pockets handmatig te verkopen middels de daarvoor bedoelde button achter de pocketregel. Als alle pockets verkocht zijn, deactiveer je de trader in het daarvoor bedoelde 'trader aanpassen' scherm. Daarna ga je naar je exchange en boek daar je gelden over naar je eigen bankrekening. Al deze acties kun je binnen een kwartier uitvoeren.

04

Kan ik ook de werking van de trader eerst uitproberen zonder geld in te zetten?

Ja dat kan! Je maakt een account aan bij BitBrokerTrade en je slaat de stappen m.b.t de exchange over. Je gaat direct naar "Instellingen", "Beurzen" en vervolgens "Beurs toevoegen". Kies daar voor "Simulator". Als naam geef je "Simulator" en als beurs kies je de beurs waar jij normaliter een account zou openen. Als startkapitaal stel je het bedrag in wat jij door de trader wil laten beleggen. Volg daarna het normale stappenplan m.b.t. "Instellen van de trader". BitBrokerTrade gebruikt nu de echte real time handelsdata voor jouw fictieve beleggingskapitaal. Je krijgt gewoon mails van transacties alsof er echt gehandeld wordt. Zo krijg je zonder risico te lopen een goed beeld van wat de trader voor jou kan betekenen. Let op: de simulator werkt maximaal 60 dagen en je moet minimaal 10 credits gestort hebben om hem te kunnen activeren.

05

Ik zie aan de koers op de exchange dat er een leuk inkoopmoment is, maar de trader heeft nog steeds niets ingekocht.

De trader werkt volgens een vast format: er moet een opwaartse trend zijn, binnen een bepaalde bandbreedte (1,5%) mag er geen andere transactie zijn en er moet voldoende saldo ( € 30,- ) op de eurorekening in de exchange zijn. Als de trader geen aankoop doet, wordt aan één van deze criteria niet voldaan.

06

Ik wil graag geld bijstorten om te traden. Is dat mogelijk en zo ja, hoe werkt dat?

In de exchange kun je vanuit je eigen bankrekeningnummer geld storten op de euro rekening. De trader zal vanaf dat moment met het nieuwe saldo gaan rekenen.

07

Welk rendementspercentage kan ik het beste ingeven bij de trader

De trader gebruikt dit percentage om te beoordelen of hij de transactie mag verkopen als de koerstrend van stijgen wijzigt in dalen. Dit percentage moet dus hoog genoeg zijn om winst te maken. Geef je 5% in, dan zal de trader relatief weinig dagtransacties doen. Immers, koersschommelingen van 5% zijn minder frequent. Geef je hier 2% in, dan profiteer je van een groter volume aan transacties en heb je misschien wel een beter totaalrendement. Hou er rekening mee dat bijna alle beurzen 0,25% aankoop en 0,25% verkoopkosten berekenen. Dus dat betekent dat als je het rendementspercentage op 0,5% zet je niets verdient!

08

Het rendement van een transactie stond even boven de 2,8% en ondanks dat mijn rendementspercentage op 2,5% staat, heeft de trader toch niet verkocht. Sterker nog: de koers is inmiddels gezakt. Wat gebeurt er?

De trader verkoopt alleen als de stijgende trend breekt. Deze trend breekt nooit op het hoogste punt. Het rendement op de pocket was dus kleiner dan 2,5% toen de trend brak. En daarna is de koers verder gedaald. De trader wacht op een nieuwe koersstijging.

09

Hoe werkt de UpDown Strategie

De trader volgt in deze strategie geen koerstrend bepaling maar koopt met een koersrange van 1,5% pockets (beleggingsdelen) aan. De trader doet een aankoop van een pocket ter grootte van 18% (minimumbedrag van € 25,-) van je vrije euro saldo in de exchange, mits er binnen een koersrange van 1,5% naar boven of beneden geen andere pocket aanwezig is. De trader verkoopt pockets zodra er voldaan wordt aan het minimum rendement wat de gebruiker in zijn instellingen bij de trader heeft ingegeven.

10

Hoe en aan de hand waarvan bepaal je een ''plafond koers''

Je kijkt als voorbereiding naar de huidige koers en naar de historische koersontwikkeling. Als JOUW verwachting is c.q. jij hebt het gevoel dat de koers van bijv. Bitcoin boven € 9.500,- een eenmalige piek is, dan wil je niet dat de trader posities inkoopt mocht de koers naar dat niveau stijgen. Je geeft dan een koersplafond van 3% daaronder als koersplafond op. Als je rendement nu lager is ingesteld dan 3% zal de trader zijn laatste inkoop altijd nog verkopen bij zo'n piekkoers en heb je maximaal rendement. Dat is de theorie achter de plafondkoers.

11

Mijn transactieregel in het scherm Aankooptransacties heeft een rood kruis als status ?!

Wat is er gebeurd/aan de hand: De koers van betreffende crypto is gaan dalen en de Trader heeft een verkoopopdracht geplaatst. De koers van crypto is echter zo snel gedaald dat de verkooporder geen koper vond. Dus blijft de trader wachten op de verkoop. Mocht de koers weer stijgen en het niveau van de verkooporder bereiken, wordt de order alsnog verkocht en afgehandeld. Als je daar niet op wil wachten kun je op het rode kruis drukken en de verkooporder ongedaan maken. Soms werkt dat niet omdat de exchange al een gedeelte van jouw order heeft verkocht (zij hebben nl het recht om jouw order in stukjes te verkopen (afstemmen vraag en aanbod)). In dat geval moet je op je exchange kijken bij je verkooporders hoeveel crypto er al verkocht is van je order en kunnen wij het handmatig voor je afhandelen. Dat de order niet (helemaal) verkocht is, komt omdat onze trader marktopdrachten geeft. Dat wil zeggen dat hij een vaste koers geeft waartegen verkocht moet worden. De exchange mag hier niet van afwijken. Bij munten waar niet veel handel in is, kan bij een snelle koersdaling deze situatie van deelverkoop ontstaan.

12

Hoe gaat de berekening van de winst in zijn werk?

De winstbepaling gaat als volgt: Stel: jij hebt ingegeven dat de trader mag verkopen bij 1,5% winst en dat het gemiddeld aankoopbedrag € 100,- per transactie is. Vervolgens ziet de trader een aankoopmoment voor een cryptomunt en doet de transactie. Hij geeft een opdracht voor € 100,- aankoop. De exchange brengt echter 0,25% transactiekosten bij jou in rekening en schrijft dit af van je vrije saldo. In het transactiescherm verschijnt dat je voor € 100,- hebt aangekocht, terwijl de eigenlijke kosten € 100,25 zijn. Wanneer ziet de trader nu 1,5% winst? Zodra de waarde van de transactie € 101,50 is (100 * 1,015), mag de bot verkopen. De winst die er gemaakt wordt is dus bruto, want de totale transactiekosten (gemiddeld 0,5%) moeten daar nog van af. Je rendementspercentage moet dus hoger zijn dan 0,5% om ook echt winst te maken.

13

Hoe komt het dat bij de UpDown strategie de koers soms boven het doelpercentage komt, maar de trader dan toch niet gelijk verkoopt?

Bij de up down strategy moet de koers sluiten (minimaal 1 minuut) boven de doelkoers (voorbeeld: aankoopkoers + 1,5% = doelkoers). Als de koers binnen de minuut boven de doelkoers komt maar onder de doelkoers sluit, neemt de trader geen actie. In deze minuut wordt namelijk de zogenaamde candle gevormd. Deze candle bepaald na een minuut de eindkoers van die minuut. Die koers is dus bepalend voor de doelkoers.