Vragen?

Hoe kunnen we je helpen?

Search Icon

Zoek in de kennisbank

Message Icon

Bekijk de FAQ’s

Downloaden icon

Download de handleiding

Mail icon

Mail
support

Bekijk de FAQ’s

01

Hoe wordt de grootte van een pocket bepaald?

De pockets beslaan altijd 18% van het openstaande euro saldo. De kleinste pocketgrootte die wij hanteren is € 25,-.

02

Wat is het minimale inleg bedrag in Euro

Om de trader optimaal te laten werken adviseren we om minimaal met een budget van € 500,- te beginnen. De trader kan met dit budget 7 pockets aankopen en daarmee voldoende strategische posities innemen. De pockets beslaan altijd 18% van het openstaande euro saldo. De kleinste pocketgrootte die wij hanteren is € 25,-. Het minimale budget om één trade te kunnen doen is € 139,-.

03

Ik wil graag direct al mijn geld uit de exchange halen. Is dat mogelijk en zo ja, hoe werkt dat?

Je hebt in BitBrokerTrade altijd de mogelijkheid om alle pockets handmatig te verkopen middels de daarvoor bedoelde button achter de pocketregel. Als alle pockets verkocht zijn, deactiveer je de trader in het daarvoor bedoelde 'trader aanpassen' scherm. Daarna ga je naar je exchange en boek daar je gelden over naar je eigen bankrekening. Al deze acties kun je binnen een kwartier uitvoeren.

04

Kan ik ook de werking van de trader eerst uitproberen zonder geld in te zetten?

Ja dat kan! Je maakt een account aan bij BitBrokerTrade en je slaat de stappen m.b.t de exchange over. Je gaat direct naar "Instellingen", "Beurzen" en vervolgens "Beurs toevoegen". Kies daar voor "Simulator". Als naam geef je "Simulator" en als beurs kies je de beurs waar jij normaliter een account zou openen. Als startkapitaal stel je het bedrag in wat jij door de trader wil laten beleggen. Volg daarna het normale stappenplan m.b.t. "Instellen van de trader". BitBrokerTrade gebruikt nu de echte real time handelsdata voor jouw fictieve beleggingskapitaal. Je krijgt gewoon mails van transacties alsof er echt gehandeld wordt. Zo krijg je zonder risico te lopen een goed beeld van wat de trader voor jou kan betekenen. Let op: de simulator werkt maximaal 60 dagen en je moet minimaal 10 credits gestort hebben om hem te kunnen activeren.

05

Ik zie aan de koers op de exchange dat er een leuk inkoopmoment is, maar de trader heeft nog steeds niets ingekocht.

De trader werkt volgens een vast format: er moet een opwaartse trend zijn, binnen een bepaalde bandbreedte (1,5%) mag er geen andere pocket zijn en er moet voldoende saldo ( € 139,- ) op de eurorekening zijn. Als de trader geen aankoop doet, wordt aan één van deze criteria niet voldaan.

06

Ik wil graag geld bijstorten om te traden. Is dat mogelijk en zo ja, hoe werkt dat?

In de exchange kun je vanuit je eigen bankrekeningnummer geld storten op de euro rekening. De trader zal vanaf dat moment met het nieuwe saldo gaan rekenen.

07

Welk rendementspercentage kan ik het beste ingeven bij de trader

De trader gebruikt dit percentage om te beoordelen of hij de transactie mag verkopen als de koerstrend van stijgen wijzigt in dalen. Dit percentage moet dus hoog genoeg zijn om winst te maken. Geef je 5% in, dan zal de trader relatief weinig dagtransacties doen. Immers, koersschommelingen van 5% zijn minder frequent. Geef je hier 2% in, dan profiteer je van een groter volume aan transacties en heb je een beter totaalrendement.

08

Het rendement van een pocket stond even boven de 2,8% en ondanks dat mijn rendementspercentage op 2,5% staat, heeft de trader toch niet verkocht. Sterker nog de koers is inmiddels gezakt. Wat gebeurt er?

De trader verkoopt alleen als de stijgende trend breekt. Deze trend breekt vrijwel nooit op het hoogste punt. Het rendement op de pocket was dus < 2,5% toen de trend brak. En daarna is de koers verder gedaald. De trader wacht op een nieuwe koersstijging.

09

Hoe werkt de UpDown Strategie

De trader volgt in deze strategie geen koerstrend bepaling maar koopt met een koersrange van 1,5% pockets (beleggingsdelen) aan. De trader doet een aankoop van een pocket ter grootte van 18% (minimumbedrag van € 25,-) van je vrije euro saldo in de exchange, mits er binnen een koersrange van 1,5% naar boven of beneden geen andere pocket aanwezig is. De trader verkoopt pockets zodra er voldaan wordt aan het minimum rendement wat de gebruiker in zijn instellingen bij de trader heeft ingegeven.

10

Hoe en aan de hand waarvan bepaal je een ''plafond koers''

Je kijkt als voorbereiding naar de huidige koers en naar de historische koersontwikkeling. Als JOUW verwachting is c.q. jij hebt het gevoel dat de koers van bijv. Bitcoin boven € 9.500,- een eenmalige piek is, dan wil je niet dat de trader posities inkoopt mocht de koers naar dat niveau stijgen. Je geeft dan een koersplafond van 3% daaronder als koersplafond op. Als je rendement nu lager is ingesteld dan 3% zal de trader zijn laatste inkoop altijd nog verkopen bij zo'n piekkoers en heb je maximaal rendement. Dat is de theorie achter de plafondkoers.