02

Account aanmaken bij een exchange

Voor je gebruik kan maken van onze trader software heb je een rekening c.q. account nodig bij een exchange. Een exchange is een wisselkantoor dat jou de mogelijkheid biedt om Cryptovaluta te kopen en verkopen (vergelijk het met een bankrekening).

Dit heb je nodig om de account aan te maken:

  • Legitimatiebewijs
  • Smartphone (incl. telefoonnummer)
  • Google authenticator (beveiligingsapp)
  • IBAN rekeningnummer

Voorbeeld transactie bij exchange:
In de praktijk geef je de exchange een opdracht om bijvoorbeeld voor € 500,- Bitcoin aan te kopen tegen de dan geldende koers.
De exchange voert die transactie uit en haalt € 500,- + de transactiekosten van je eurorekening (je moet dus zorgen voor voldoende saldo op die rekening). Op je Bitcoinrekening stort de exchange de hoeveelheid Bitcoin die je hebt aangekocht.

Geef je daarna een verkooporder voor de aangekochte hoeveelheid Bitcoin (de koers is gestegen en je wil de koerswinst omzetten in euro’s), dan verkoopt de exchange de Bitcoin, houdt daar haar transactiekosten van in en stort het verschil op de eurorekening. Het saldo van de eurorekening kun je ten allen tijde overboeken naar je eigen eurobankrekening (IBAN), zodat je er weer vrij over kunt beschikken.

BitBrokerTrade ondersteunt 4 exchanges. Bij de volgende exchanges kun je de software inzetten:

Ga verder met stap 3
03

BitBrokerTrade koppelen aan exchange